Τρόφιμα

Τα εργαστήρια της ΕΡΓΑΝΑΛ είναι σε θέση να παρέχουν το σύνολο των αναλύσεων, συμπεριλαμβάνοντας τα υποχρεωτικά αλλά και προαιρετικά στοιχεία, όπως αυτά θεσπίζονται από τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.Το προσωπικό του εργαστηρίου, παραμένει στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και εξελίξεις στο κλάδο των τροφίμων.

trofima_table

Διατροφική δήλωση

Σύμφωνα με το κανονισμό (Ε.Ε.) 1169/2011, σχετικά με τη παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές, κάθε τρόφιμο υποχρεούται να παρουσιάζει στην ετικέτα τη «διατροφική δήλωση» η οποία διασφαλίζειτην ολοκληρωμένη και ορθή ενημέρωση των καταναλωτών.

Πρόσθετα τροφίμων

Χαρακτηρίζονται οι ουσίες που προστίθενται σε τροφές, συνηθέστερα σε τυποποιημένες, έτοιμες προς κατανάλωση, καθώς και σε ποτά και αναψυκτικά, με σκοπό να πετύχουν ένα τεχνολογικό αποτέλεσμα, όπως συντήρηση, τροποποίηση του χρώματος, της γεύσης, της υφής κ.τ.λ.
Η Ε.Ε. έχει θεσπίζει περιορισμούς στα πρόσθετα, με επιτρεπτές, απαγορευμένες, πρόσθετες ουσίες• αλλά και ανώτερα επιτρεπόμενα όρια.

Τοξίνες

Η ασφάλεια των τροφίμων συχνά κλονίζεται από την παρουσία ρυπαντών, βαρέων μετάλλων, τοξινών κ.α. Η ολοκληρωμένη μελέτη από τις πρώτες ύλες μέχρι το τελικό προϊόν είναι μια διαδικασία ευθύνης και σεβασμού προς το τελικό αποδέκτη. Τα εργαστήρια της ΕΡΓΑΝΑΛ συνεισφέρουν στην προσπάθεια της βιομηχανίας τροφίμων για μία ολοκληρωμένη προσέγγιση διασφάλισης της ασφάλειας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και διανομής.

Μικροβιολογία τροφίμων

Με μακρά εμπειρία και εξειδίκευση στην μικροβιολογία τροφίμων, τα εργαστήριά μας παρέχουν όλες τις απαιτούμενες μικροβιολογικές εξετάσεις για όλες τις κατηγορίες τροφίμων, σύμφωνα πάντοτε με την πρότυπη μεθοδολογία και τα κριτήρια της νομοθεσίας.

Η ανάλυση των τροφίμων μέσα από τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και μηχανήματα, με σεβασμό και υπευθυνότητα, είναι κάτι που μας διακρίνει και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δειγματοληψία επικοινωνήστε μαζί μας

 

Κατεβάστε το ενημερωτικό έντυπο.