Ξ. Καρποί & Δημητριακά

Οι ξηροί καρποί είναι ένα τρόφιμο μεγάλης θρεπτικής αξίας και ιδιαίτερα αγαπητό στην πατρίδα μας,είναι όμως και υπεύθυνο  για πολύ βλαβερές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, λόγω εσφαλμένης διατήρησης κατά την αποθήκευση. Ξηροί καρποί οι οποίοι παραμένουν αποθηκευμένοι σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης από τους μύκητες που παράγουν αφλατοξίνες. Οι αφλατοξίνες είναι από τις πιο τοξικές ουσίες στη φύση και τρομερά ανθεκτικές όταν ψύχονται ή θερμαίνονται. Υποχρέωση του κάθε παραγωγού είναι να διασφαλίσει την ποιότητα του προϊόντος και να προστατέψει το καταναλωτικό κοινό από ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

 

Τα Εργαστήρια της ΕΡΓΑΝΑΛ έρχονται να στηρίξουν την προσπάθεια του κάθε επαγγελματία στον κλάδο των ξηρών καρπών και να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες βάσει του νομοθετικού πλαισίου (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1881/2006) με έμπειρο προσωπικό, γνώση του αντικειμένου και τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό.

Είδη δειγμάτων, για τα οποία κρίνεται απαραίτητος ο έλεγχος για αφλατοξίνες.

  • Αραχίδες (αράπικα φιστίκια)
  • Ελαιούχοι σπόροι
  • Αµύγδαλα
  • Φιστίκια Αιγίνης
  • Πυρήνες βερίκοκων
  • Φουντούκια
  • Καρύδια Βραζιλίας
  • Ξηρά φρούτα και µεταποιημένα προϊόντα τους
  • Όλα τα δημητριακά και όλα τα παράγωγα προϊόντα τους
  • Ο αραβόσιτος
  • Το ρύζι
  • Καρυκεύματα:
    • Capsicum spp (τσίλι, καγιέν, πάπρικα)
    • Piperspp (λευκό και µαύρο πιπέρι)
    • Myristicafragrans (µοσχοκάρυδο)
    • Zingiberofficinale (ζιγγίβερη)
    • Curcuma longa (κουρκουµάς)
  • Παιδικές τροφές για βρέφη και µικρά παιδιά µε βάση τα δημητριακά
  • ∆ιαιτητικά τρόφιµα για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς που προορίζονται ειδικά για βρέφη

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

 

Κατεβάστε το ενημερωτικό έντυπο.